Litt om oss og vår historie


Hamar Begravelsesbyrå as har gjennom 3 generasjoner bistått regionens innbyggere ved gjennomføring av gravferd. Våre ansatte har god erfaring i å hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon. Vi ønsker å yte vårt beste for at de etterlatte skal få den veiledning og hjelp de måtte ha behov for.

Hamar Begravelsesbyrå as er en videreføring av J. Jacobsen Begravelsesbyrå som ble etablert så tidlig som i 1917. Firmaet er således et av Hamar og Hedmarks eldste handelsbedrifter som stadig er i virksomhet. Byrået ble startet av snekkermester Johan Jacobsen som kom flyttende fra Fredrikstad til Hamar i 1915. Etter en kort periode som snekker på Nordviken Brug på Storhamar startet han begravelsesbyrå i Liberggården (nå Kvartal 48) i Hamar. Få år senere flyttet firmaet til Melkeforsyningens gård i Vangsveien før Jacobsen kjøpte Torggata 34 ved Østre Torg i 1936. 1 1980-årene foregikk en omfattende ombygging og modernisering av Østre Torg. Torggata ble gågate og byrået så seg nødt til å flytte. 1. juli 1990 etablerte byrået seg i moderne og romslige lokaler i Parkgata 24.

Helt fra starten i 1917 drev Johan Jacobsen produksjon av kister i eget verksted. Det samme var tilfellet da hans sønn Per Ingolf Joacim Jacobsen overtok bedriften på 60-tallet.

Hamar Begravelsesbyrå as er fremdeles en familiebedrift. Elisabeth og Per Johan Jacobsen overtok virksomheten i 1973. Fra 2015 overtok Per Johan Jacobsen bedriften og driver den sammen med sin datter Mari (4. generasjon). Mari er utdannet sykepleier.


Våre ansatte

Rolf-Ole Gulbrandsen

Per Johan Jacobsen

Mari Jacobsen

Lars Tyriberget